Şbt

Okulumuzda, HEDEF YKS'ye yönelik veli toplantısı yapıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin Şubat ayı etkinlikleri kapsamında okulumuzun tüm sınıflarında Türkçe öğretmenlerimiz Seda Soylu, Bedirhan Batur Alagöz ve Elif Nur Şen'in katkılarıyla atasözü ve deyim resimleme etkinliği yapıldı. Eserler "Dilimizin Zenginlikleri " panosunda sergilendi.

Şbt

19/02/2024 tarihinde HEDEF LGS ve HEDEF YKS il kooridnatörleri toplantısına katıldık. Başarılarımızı paylaşıp neler yapacağımızı planladık.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Bedirhan Batur Alagöz' ün rehberliğinde hazırlanmış olan 15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayımız yayımlanmıştır.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilimizde yapılan “Sözlük Tasarım Yarışması”na ve “En İyi Cümle/Afiş Yarışması”na

katılan öğrencilere ait eserler, İl Yürütme Komisyonunca değerlendirilmiştir. Danışmanlığını Seda Soylu öğretmenimizin yürüttüğü ve öğrencilerimiz  Kübra Çetin ve Zeynep Sena Amasya’nın hazırladığı “Evimizde Neler Var?” adlı etimolojik sözlük, “Sözlük Tasarım Yarışması”nda  il 1.si seçilmiştir.   Proje kapsamında Elif Nur Şen öğretmenimiz danışmanlığında “En İyi Cümle/Afiş Yarışması”na katılan öğrencimiz Elif Sena Karcıoğlu’nun hazırladığı afiş ise il 3.sü seçilmiştir. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

#dilimizinzenginlikleriprojesi

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nden hareketle Türkçe  öğretmenlerimizin destekleriyle öğrencilerimiz Yunus Emre'nin şiirlerinde geçen kelimelerin yer aldığı anlamlı afişler hazırladılar. Birbirinden güzel afişler "Dilimizin Zenginlikleri" panosunda sergilendi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nden hareketle Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerimizin destekleriyle okulumuzda iki gün sürecek sözlük sergisi açılmıştır. Öğrencilerimiz, insanoğlunun  belleğinin binlerce yıllık ürünü olan sözlüklerden oluşan sergimizi ilgiyle ziyaret ediyorlar.

-Ortaokul Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

1. Erva ÇİÇEK

-Lise Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

1. Ayşe Sümeyye KESKİN

-Ortaokul Hafızlık Yarışması

1. Ayşenur OTLU

-Lise Hafızlık Yarışması

1. Eslem ERSOY

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  Türkçe Öğretmenimiz Seda SOYLU ,öğrencileriyle birlikte "Dilimizin Zenginlikleri" panosunu hazırladı.

Ara

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” başlatıldı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin Kasım ayı faaliyetlerinden "Bilen Oturur" tüm sınıflarımızda yapılmıştır.

Kas

2023 yılı LGS Türkiye 1.si öğrencimiz Hafız Zehra Kılıç Hedef LGS koordinatörlüğümüzün daveti ile okulumuza gelerek 8. Sınıf öğrencilerimize LGS ye hazırlanırken yaptığı çalışmalar hakkında bir konuşma yaptı ve öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Kas

Düzce üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümüyle birlikte yürüttüğümüz ve TÜBİTAK liseler arası proje yarışmasında Türkiye üçüncüsü olduğumuz GençSimurg kitap okuma projesini bu yıl da okulumuzda devam ettireceğiz. Projenin tanıtımı için Türkçe öğretmenliği bölümü öğrencilerine sunum yaptık. Öğrencilerimiz Sudenaz Kazancı, Tuana Yeşilbayrak ve Şevval Şengüloğlu başarılı bir sunum yaparak projeyi üniversite öğrencilerine anlattılar. Projeye katkılarından dolayı Prof. Dr. FevziKarademir’e, Doç. Elif Emine Balta’ya, Doç. Onur Er’e, Dr. Hakan Sarıtiken’e, Dr. Özlem Şahin’e, Dr. Yahya Aydın’a, Arş. Gör. Sema Eren’e Arş. Gör. Ogün Peçenek’e şükranlarımızı sunuyoruz.

Kas

Okulumuz İngilizce öğretmeni Hacer KOCA rehberliğinde; öğrencilerimizin gelecek planlarını hayal ederken yabancı dili etkin bir şekilde kullandıkları ‘Think your Future Write Your Dreams’ isimli e-Twinning projemiz ulusal kalite etiketinin yanı sıra Avrupa Kalite Etiketi de almıştır. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. #etwinning #etwiningtürkiye #mehmetakifinanhafizaihl #mehmetakifinanhafıziho #düzce #düzcemillieğitimmüdürlügü #emrullahaydın #dinöğretimigenelmüdürlüğü

Ekm

Midemizin gıdası yiyecekler, zihnimizin ve düşüncelerimizin gıdası kitaplarımız. O halde ilk emir “ اقرا" daha da bir önemli yer tutmalı hayatımızda . Çoğumuzun ağzında olan bir laf vardır. “Biz çocukken / gençken böyle degildik, anne babamıza böyle davranmazdık.”Bize yapıldığı gibi doğaçlama bir ebeveynliğin artık etkili olmadığını görüyoruz.Bu sebeple çocukların yanında olan anne-babaların, öğretmenlerin kendilerini okuyarak, araştırarak, danışarak revize etmesigerekir. Biz de *“ Hafız Anneleri Okuyor.”* projemizle el ele çaba verelim istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir çocuk ancak anne babasıyla iyileşebilir, gelişebilir. Bu dönem seçtiğimiz kitaplarla çocuklarımıza 40 defa söylemenin faydasız olduğunu, ödülün nasıl cezaya dönüşebildiğini ve fıtratlarına uygun nasıl yaklaşmamız gerektiğini sizlerle ele alacağız .

Ekm

Necm süresi 39. Ayeti önümüze rehber edinerek çıktık bir yolculuğa. Diyordu ki Rabbimiz; İnsan için yalnız kendi çalıştığının karşılığı vardır." O halde bu yolculukta yolumuzu daha da aydınlatmaya, yolu kaybettiğimizde doğruyu tarif edecek, düştüğümüzde kalkabileceğimize, yeniden yola düşebileceğimize inanmamızı sağlayan klavuzlara ihtiyacımız var. 11 Bugün aramızda olan kılavuzumuz Marmara Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu bir eğitimci, yazar, anne ve en önemlisi LGS ve YKS öğrencilerimizi bu süreçte en iyi anlayabilecek bir yolcu... 2020 yılı itibari ile Boğaziçi Üniversitesi psikoloji bölümü öğrencisi kendisi. Yolda olanın halinden yolda olan anlar elbet. Ezcümle "Dert Etmeyin!!! Koçumuz Şeyma hoca bugün aramızda..."