May

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, yaklaşık 40 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Mesleki yarışmalardan “Genç Nida” 9. Bölge Hafızlık Lise ve Ortaokul Yarışmaları 02 Mayıs 2024 tarihinde Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 16 il birincisinin katılımıyla okul konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa Düzce Valisi Selçuk ASLAN, İl Millî Eğitim Müdürü Emrullah AYDIN, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdür Rabia KILIÇKAYA,Düzce Müftüsü Osman AYDIN, protokol üyeleri, okul müdürleri, yarışmacı okulların öğretmen ve öğrencileri ve veliler katıldı. Lise kategorisi Hafızlık yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz: 1. Rabia Bülbül- İzmit Evliya Çelebi Kız AIHL 2. ⁠Zübeyde Nur Aydoğdu- Bursa Yeşil Devlet Hatun AIHL 3. ⁠Hafsa Betül Akal- Sakarya Halit Evin Kız AİHL şeklindedir. Ortaokul kategorisi Hafızlık yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz: 1. Zeynep Çevik-Bursa Uludağ AİHL 2. ⁠Ayşenur Otlu-Düzce Mehmet Akif İnan Hafız AİHL 3. ⁠Elanur Karış- Sakarya Şehit Bülent Yurtseven Hafız İHO şeklindedir. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Valimiz Sayın Selçuk ASLAN tarafından takdim edildi.

May

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde yer alan 18. Tübitak 2204 -B İstanbul Asya Bölge finalinde Tübitak Başkanı Sn. Hasan MANDAL standımızı ziyaret etti. Ögrencilerimizin çalışmalarını ilgi ile inceleyen Sn. Hasan MANDAL kendilerini tebrik ederek başarılar diledi.

Şbt

Okulumuzda, HEDEF YKS'ye yönelik veli toplantısı yapıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin Şubat ayı etkinlikleri kapsamında okulumuzun tüm sınıflarında Türkçe öğretmenlerimiz Seda Soylu, Bedirhan Batur Alagöz ve Elif Nur Şen'in katkılarıyla atasözü ve deyim resimleme etkinliği yapıldı. Eserler "Dilimizin Zenginlikleri " panosunda sergilendi.

Şbt

19/02/2024 tarihinde HEDEF LGS ve HEDEF YKS il kooridnatörleri toplantısına katıldık. Başarılarımızı paylaşıp neler yapacağımızı planladık.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Bedirhan Batur Alagöz' ün rehberliğinde hazırlanmış olan 15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayımız yayımlanmıştır.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilimizde yapılan “Sözlük Tasarım Yarışması”na ve “En İyi Cümle/Afiş Yarışması”na

katılan öğrencilere ait eserler, İl Yürütme Komisyonunca değerlendirilmiştir. Danışmanlığını Seda Soylu öğretmenimizin yürüttüğü ve öğrencilerimiz  Kübra Çetin ve Zeynep Sena Amasya’nın hazırladığı “Evimizde Neler Var?” adlı etimolojik sözlük, “Sözlük Tasarım Yarışması”nda  il 1.si seçilmiştir.   Proje kapsamında Elif Nur Şen öğretmenimiz danışmanlığında “En İyi Cümle/Afiş Yarışması”na katılan öğrencimiz Elif Sena Karcıoğlu’nun hazırladığı afiş ise il 3.sü seçilmiştir. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

#dilimizinzenginlikleriprojesi

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nden hareketle Türkçe  öğretmenlerimizin destekleriyle öğrencilerimiz Yunus Emre'nin şiirlerinde geçen kelimelerin yer aldığı anlamlı afişler hazırladılar. Birbirinden güzel afişler "Dilimizin Zenginlikleri" panosunda sergilendi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nden hareketle Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerimizin destekleriyle okulumuzda iki gün sürecek sözlük sergisi açılmıştır. Öğrencilerimiz, insanoğlunun  belleğinin binlerce yıllık ürünü olan sözlüklerden oluşan sergimizi ilgiyle ziyaret ediyorlar.

-Ortaokul Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

1. Erva ÇİÇEK

-Lise Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

1. Ayşe Sümeyye KESKİN

-Ortaokul Hafızlık Yarışması

1. Ayşenur OTLU

-Lise Hafızlık Yarışması

1. Eslem ERSOY

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  Türkçe Öğretmenimiz Seda SOYLU ,öğrencileriyle birlikte "Dilimizin Zenginlikleri" panosunu hazırladı.

Ara

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” başlatıldı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin Kasım ayı faaliyetlerinden "Bilen Oturur" tüm sınıflarımızda yapılmıştır.

Kas

2023 yılı LGS Türkiye 1.si öğrencimiz Hafız Zehra Kılıç Hedef LGS koordinatörlüğümüzün daveti ile okulumuza gelerek 8. Sınıf öğrencilerimize LGS ye hazırlanırken yaptığı çalışmalar hakkında bir konuşma yaptı ve öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Kas

Düzce üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümüyle birlikte yürüttüğümüz ve TÜBİTAK liseler arası proje yarışmasında Türkiye üçüncüsü olduğumuz GençSimurg kitap okuma projesini bu yıl da okulumuzda devam ettireceğiz. Projenin tanıtımı için Türkçe öğretmenliği bölümü öğrencilerine sunum yaptık. Öğrencilerimiz Sudenaz Kazancı, Tuana Yeşilbayrak ve Şevval Şengüloğlu başarılı bir sunum yaparak projeyi üniversite öğrencilerine anlattılar. Projeye katkılarından dolayı Prof. Dr. FevziKarademir’e, Doç. Elif Emine Balta’ya, Doç. Onur Er’e, Dr. Hakan Sarıtiken’e, Dr. Özlem Şahin’e, Dr. Yahya Aydın’a, Arş. Gör. Sema Eren’e Arş. Gör. Ogün Peçenek’e şükranlarımızı sunuyoruz.